ABN Natuursteen maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

MBO-OPLEIDINGEN in de NATUURSTEENBRANCHE


Om natuursteenbewerker te worden, kun je een opleiding volgen. Dat kan op verschillende niveaus. Je wordt dan natuursteenbewerker of allround natuursteenbewerker. Ook kun je een kaderopleiding volgen tot werkplaatsorganisatie, werkvoorbereiding of bedrijfsvoering. Al deze opleidingen richten zich speciaal op de natuursteenbranche.

De natuursteenopleidingen zijn bbl-opleidingen (beroeps begeleidende leerweg). Dit houdt in dat je het grootste deel van het beroep in de praktijk leert. Tijdens je opleiding ben je in dienst van een erkend leerbedrijf. Per jaar ga je ongeveer twintig dagen naar school. De opleidingen volg je bij ROC Midden-Nederland in Nieuwegein. De natuursteenopleidingen op het ROC Midden-Nederland zijn vanuit de natuursteenbranche ontwikkeld. Ze sluiten daardoor uitstekend aan op de eisen en wensen vanuit de bedrijven. Je leert in de opleidingen over de werkzaamheden waarmee je in de praktijk bezig bent.

Natuursteenbewerker is een ambachtelijk vak, al wordt er meer met moderne machines gewerkt dan met hamer en beitel. Je krijgt het vooral onder de knie door veel ervaring op te doen. Ook zijn er verschillende kaderfuncties. De basis leer je met een mbo-opleiding.

Via het BranchePlatform Natuursteen (brancheplatformnatuursteen.nl)  kun je verschillende natuursteenopleidingen volgen. Voorwaarde is dat je werkt of gaat werken bij een bedrijf dat erkend is of wordt als leerbedrijf.