ABN Natuursteen maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Penning 2015-2016


Op zaterdag 28 mei 2016 is tijdens de NatuursteenVakdagen in Harderwijk de winnaar van de NatuursteenPenning 2015 - 2016 bekend gemaakt. De NatuursteenPenning is een onderscheiding die ABN Natuursteen uitreikt aan projecten of steenhouwers voor excellent vakmanschap. De prijs is bedoeld voor het mooiste natuurstenen werkstuk of project dat de afgelopen periode is gemaakt.
 

Meesterwerk onderscheiden met NatuursteenPenning

"Je hebt passie en vakmanschap nodig om iets moois te maken in ons vak. Een enkeling stijgt boven zijn collega's uit en maakt een meesterwerk." ABN Natuursteen roemde daarmee alle genomineerden voor de NatuursteenPenning. Mike Slotboom (Slotboom Steenhouwers) en Koen van Velzen (Beeldhouwerij Koen van Velzen) kregen de erepenning voor hun meesterstuk: de nieuwe baldakijn op de Sint Janskathedraal in Den Bosch. Bas Oomen (MEESTERS IN) kreeg de NatuursteenPenning voor de replica van een beeldpartij voor Gebouw De Holland in Dordrecht.

Natuursteenpenning winnaars 2016
 

Genomineerden 2015 - 2016

 
Project    Steenhouwer / beeldhouwer    Natuursteenbedrijf

Nieuwe huif
Sint-Janskathedraal
Den Bosch

Mike Slotboom
Koen van Velzen 
Slotboom Steenhouwers
Grafmonument 
Algemene begraafplaats
Hornhuizen 
Bertus Onderwater Steenhouwerij De Schreef
Mausoleum
Begraafplaats Oud-Kralingen
Rotterdam 
Marc de Groot BAM BAM Steenhouwers

Replica beeldpartij
Gebouw De Holland
Dordrecht 

Bas Oomen MEESTERS IN

 

Belangrijk te melden is dat alle bedrijven en steenhouwers in Nederland voor de Natuursteenpenning genomineerd kunnen worden. De NatuursteenPenning wordt altijd op een speciale gelegenheid uitgereikt.

De NatuursteenPenning

Natuursteenpenning